1. Wintersport Tsjechie
  2. Zelezna Ruda

Onze tips:

  1. Wintersport Tsjechië via dé specialist Tsjecho Reizen.
  2. Complete wintersport met Vrij Uit v.a. € 417

Wintersport in skigebied Zelezna Ruda

Zelezna Ruda behoort tot een ander soort wintersportgebied in Tsjechie. U vindt Zelezna Ruda namelijk niet in het Reuzengebergte, maar in het zuid-westen van Tsjechie; in Bohemen. Het gebied is ondanks haar relatief lage ligging behoorlijk sneeuwzeker. Eventueel kunnen sneeuwkanonnen de hoeveelheid sneeuw aanvullen.

Zelezna Ruda is niet een gebied waar de hard-core skier volledig aan zijn trekken komt. Après-ski is er ook niet. Maar wat maakt Zelezna Ruda dan aantrekkelijk? Zelezna Ruda is erg mooi en nog niet vergeven van massatoerisme. Wie van rustig skien houdt - tussen de mooie Boheemse wouden door - is in Zelezna Ruda helemaal aan het juiste adres. De accommodaties zijn goed op orde en in allerlei varianten in prijs en luxe aanwezig.

Samengevat is Zelezna Ruda een perfecte lokatie voor de wat oudere ski-, rust en natuurliefhebbers.


Wintersport dorp Zelezna Ruda

Zelezna Ruda (Železná Ruda) is een dorp gelegen in het prachtige Šumava gebergte vlak bij het Boheemse Woud. Wie van uitdagende pistes en apres ski houdt moet niet naar Zelezna Ruda afreizen. In Zelezna Ruda treft u een bijzondere en klassieke sfeer die wellicht zo kenmerkend was voor wintersport enkele decennia geleden. In Zelezna Ruda ervaart u rust, stijl, vriendelijke natuurmensen en relaxe pistes door prachtige bossen.

U vindt in Zelezna Ruda genoeg sfeervolle accommodaties, of u nu voor een chalet of hotel kiest. Ook de inwendige mens wordt hier niet vergeten al liggen er op/aan de piste nauwelijks restaurants.Weersverwachting in Zelezna Ruda

Het actuele weerbericht voor Zelezna Ruda vindt u: hier.


Sneeuwhoogte in Zelezna Ruda

De actuele sneeuwhoogte in Zelezna Ruda vindt u: hier.


Skischool in Zelezna Ruda

Hoewel het Zelezna Ruda niet tot de grootste skidorpen van Tsjechië hoort, zijn ook hier enkele skischolen te vinden. Vooral voor de beginner zijn de pistes uitstekend om te leren. Hieronder vindt u enkele skischolen in en rond Zelezna Ruda:JPK Zelezna Ruda is een skischool met ervaren skileraren die zowel volwassenen als kinderen de beginselen van het skiën bijbrengen. U kunt hier trouwens ook terecht voor het huren van skimaterialen.De instructeurs van Ski school Spicak kent het Sumava gebied op hun duimpje en verzorgt skiles voor kinderen en volwassen met uiteenlopende ski-ervaring.

Skihuur in Zelezna Ruda

Wie in Zelezna Ruda gaat skien hoeft geen ski's vanuit Nederland mee te nemen. U kunt in dit dorp skimateriaal huren bij een van de verhuurbedrijven. Hieronder vindt u een overzicht.

 


 

JPK Zelezna Ruda is niet alleen een skischool met ervaren skileraren die zowel volwassenen als kinderen de beginselen van het skiën bijbrengen. U kunt hier ook voor het huren van skimaterialen.


 

Skipas in Zelezna Ruda

Hieronder vindt u de prijzen van skipassen in Zelezna Ruda.

Volwassenen
- Skipas voor 1 dag: 18
- Skipas voor 6 dagen: 83

Kinderen
- Skipas voor 1 dag: 12,50
- Skipas voor 6 dagen: 65,50

Deze prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen sinds de plaatsing inmiddels wat gewijzigd zijn.