1. Wintersport Tsjechie

Onze tips:

  1. Complete wintersport met Vrij Uit v.a. € 417

Wintersport in Tsjechie

Wintersporten in Tsjechië is het afgelopen decennium sterk in opkomst geraakt. Dit komt voor een groot deel omdat het voordeliger is dan bijvoorbeeld Frankrijk en Oostenrijk, maar de prachtige omgeving en de gastvrije mensen dragen daar ook aan bij. En bovendien biedt Tsjechië voor de recreatieve skiër meer dan voldoende uitdaging.

Gezinsvriendelijke wintersport
Tsjechië is een ideaal wintersportland voor gezinnen. De skigebieden zijn wat vlakker en door hun bescheiden omvang overzichtelijk. De voorzieningen voor kinderen, zoals de skischolen zijn goed, maar bovendien goed betaalbaar. En die betaalbaarheid kan flink schelen voor een wintersport met kinderen, als je denkt aan accommodatie, skipas, skihuur en skiles. Overigens hebben de skischolen in de meeste gebieden, maar zeker in de grotere gebieden als Pec pod Snezkou en Spindleruv Mlyn en binnen het seizoen, gewoon Nederlandse skileraren.

Bereikbaarheid
De skigebieden zijn vanuit Nederland goed bereikbaar per auto. Zo is het is niet verder rijden dan naar de klassieke wintersportgebieden in de Alpen. De rit graat grotendeels door Duitsland, dus dat is lekker doorrijden. Het laatste stukje, in de bergen, worden de wegen wat uitdagender. Zeker onder winterse omstandigheden. Winterbanden en sneeuwkettingen zijn daarom een vereiste. Verder is het prettiger de reis zo te plannen dat het laatste stukje niet in het donker gereden hoeft te worden. Uiteraard kun je ook met het vliegtuig naar Tsjechië. Je vliegt dan op de hoofdstad Praag. Met een huurauto ben je vervolgens in ongeveer 2,5 uur in het Reuzengebergte.

Sneeuwzekere skigebieden
Het belangrijkste bij wintersport is sneeuw: ook daaraan geen gebrek in Tsjechië. Het koude landklimaat zorgt iedere winter voor goede sneeuwval. Mocht dit onverhoopt niet het geval zijn, dan bieden de sneeuwkanonnen, waar de meeste pistes van voorzien zijn, uitkomst. De uitgestrekte bossen met goed geprepareerde loipes maken Tsjechië ook voor een langlaufer tot een ideale bestemming.